Litt treig og sløv i 14-tiden, du også?
Hva og hvordan vi spiser er viktig for hvordan vi har det i arbeidshverdagen.
Stort sett har vi vel alle en formening om hva som gir oss det riktige påfyllet som skal til i løpet av dagen. Men ingen av oss er like og noen dager er mer hektiske enn andre, så i dag skal vi se litt på hvorfor en del av oss blir litt treige og sløve rundt klokka to. Ja, vi har det travelt og ja, det kan bli stress av lite hvis kroppen ikke er i balanse. Derfor er hva vi spiser og hvordan vi spiser viktig for hvordan vi har i arbeidsdagen.
Hva vi ikke bør gjøre:
Ikke spis for fort. Da er sannsynligheten stor for at vi svelger luft, noe som gir oppblåsthet og magesmerter. Stress.
Unngå svært sterk, sur eller fet mat. Spesielt fet mat tar lenger tid for kroppen å fordøye, og vi blir sløve og mindre produktive.
Finn koffeinbalansen. For mye kaffe og cola blir vi urolige av. Glovarm drikke kan også være årsak til halsbrann.
Søte saker er godt, men vær obs: Blodsukkeret fyker i været, men daler igjen før du får sagt wienerbrød.
Hva vi heller bør gjøre:
Sitt ned og nyt maten. Omtrent 40% av alt blodet passerer fordøyelsessystemet vårt etter et måltid. Høy aktivitet rett etter betyr magetrøbbel.
Tygg sakte. Jo mer vi tygger jo lettere er det for kroppen å fordøye maten.
Drikk vann. Dehydrering er ikke bra for hverken hode, yteevne eller hukommelse. Bør ikke være vanskelig å få tak i.
Ha en god lunsj!
Kosthold er en del av VBs eget HMS-program "Forsiktig, Verdens Beste” - en positiv holdningskampanje som skal motivere til riktige holdninger og gode valg som får jobben gjort på en sikker og trygg måte.